google analytic

Nuffnang

Friday, April 2, 2010

Al-Fatihah buat Din Beramboi...

Sedih juga la... rasa kehilangan... ye la... pasal aku kenal dia kan, walaupun dia tidak kenal aku..

Mau dijadikan cerita, aku ni pun mula-mula bukan la follow sangat arwah ni dulu..

Kadang-kadang, ada la aku tengok telatah dia jadi si puppet bernama Kicap dalam Tom Tom Bak.. memang kelakar...

Kalau dengar radio pagi-pagi, aku suka tune in to Sinar FM sebab aku rasa gandingan si Salih Yacob, Krill dan Kak Engku memang menjadi..

But since aku kena pegi kursus for 6 weeks di INTAN Kiara dan aku akan gerak dari rumah pada pukul 6.30 pagi, aku rasa Sinar FM kalau sebelum jam 7 pagi memang agak boring pasal ada segmen berpantun... so, kind of mengantuk...

Tapi kalau dengar Era FM, memang seronok pasal Aznil yang lebih dikenali dengan gelaran Uncle Aznil suka pasang lagu rancak yang akan membuatkan aku berjoget2 sambil driving... simple say, memang aku akan rasa cergas ja bila aku sampai INTAN Kiara..

Ada pula dengan Sawancara dan Drama Sebabak yang Din Beramboi lead... memang akan buat aku gelak sorang-sorang.. tambah lagi dengan si Aznil yang ketawa every time si Din Beramboi mengeluarkan jenaka-jenaka merapu dia tu... aku dan abang edi dua-dua suka dengar jenaka Din Beramboi..

So, lepas ni, Drama Sebabak dan Sawancara hanya tinggal kenangan... sian la Uncle Aznil bersiaran sorang-sorang... huhuhuhuhu...

Aku rasa, arwah Din Beramboi memang unik.. sebab dia suka buat lawak merapu yang kadang-kadang aku rasa tiada manusia biasa yang boleh terfikir untuk berlawak merapu macam arwah... so, kind of he is an extraordinary man in his own league...

Hari isnin baru-baru ni aku dengar Era, si Aznil ja bercakap sorang-sorang, tiada suara Din Beramboi.. malam tu di Buletin Utama, keluar berita Din Beramboi dalam keadaan koma masuk ICU di Hospital Selayang konon kena jangkitan kencing tikus... penonton siap diminta untuk derma darah jenis O lagi tu.. 2-3 hari lepas tu, kena bgtau pula yang beliau ni kena demam denggi berdarah... dan semalam, tengah malam Jumaat, beliau pergi meninggalkan dunia ni..

Walau macamana pun rakyat Malaysia sayangkan beliau, ada yang menangis-nangis call Era hari Rabu baru-baru ni sebab sedih dengar cerita beliau koma, tapi ternyata Allah lebih sayangkan beliau... Al-Fatihah untuk beliau.. semoga roh beliau ditempatkan di kalangan orang yang beriman.. Amin..


 

No comments:

Post a Comment

Feel free to comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...